SIIDRIKOJAS VALMIB EHE EESTIMAINE KÄSITÖÖSIIDER!

Selleks, et kõik oleks ehe, tuleb alustada õuntest. Need kasvavad meil 2006. aastal Lõuna-Eestisse rajatud õunaaias, kus saaki andvasse ikka on jõudnud ligikaudu 7500 õunapuud. Siidriretseptid saavad alguse hoolikalt valitud õunasortidest, nende küpsusastmest ja säilitamistingimustest. Siider valmib pressimisel saadud naturaalse õunamahla kääritamisel, milleks kasutame erinevaid pärme. Pärmide maailm on rikkalik pakkudes mitmeid võimalusi põnevate siidriretseptide loomisel. Naturaalse siidri alkoholisisaldus sõltub looduslike suhkrute kogusest küpsetes õuntes. Eestis ilusate suveilmadega küpsenud õunte mahlast saab siidrit, mille alkoholisisaldus on kuni 6%.

Siidrikoda toodab kuiva,poolkuiva ja maitsestatud siidreid. Kuiva siidri puhul on suhkur pärmide poolt lõpuni kääritatud alkoholiks ning suhkruid praktiliselt siidris pole. Poolkuiva siidri puhul on alkoholi sisaldus veidi madalam ning siidris sisalduv jääksuhkur annab siidrile nüansirikkama maitse. Siidrite maitseomadused sõltuvad ka eri aastate ilmastikust, seetõttu on aastakäik (vintage) tähistatud siidrite etiketil. Siidrikoda pruulib väikepartiidena ka maitsestatud siidreid, nt ka kuumalt nauditavat talvesiidrit.