Missioon

Hindame kirglikult õunasiidri tõelist maitset!

Pea igaühel meist on mälestustes oma „vanaema õunaaed”. Eestis, teistes Baltimaades ja ka Skandinaavias ringi sõites jäävad siin-seal silma vanad õunapuud, tihti terved õunaaiad, unustatuna oma õitemeres või lookas saagi all.

Me usume, et neis looduse hooleks jäetud viljades peitub üks põhjamaise südikuse ja vastupidavuse allikaid. Oleme võtnud oma missiooniks need „allikad” taas avastada ja tuua tagasi kõige erinevamal kujul inimeste toidulauale.

Oleme julgenud õunapuid juurde istutada ‒ palju, väga palju juurde istutada. Ikka kaugemale
linnadest ja suurtest teedest, puhta looduse rüppe, et meil oleks võimalus uskuda oma idee elujõusse, seda järgida ja kasvada lasta.

Miks me seda kõike teeme? Oleme avastanud kaasaegse teaduse võlu ja võime muuta maailma ja inimeste arusaama toidust, kasutades kõige lihtsamat põhjamaist vilja – koduaiast nopitud õuna – seda töödeldes. Tänapäeval suudame loodusest kinni püüda ja kodustada selliseid metsikuid pärmiseente rakke, mis oma elutegevuse käigus suudavad õuntest pressitud mahlaga teha imet, muutes selle kord kraadidega pidupäevajoogiks või siis hoopis troopiliste puuviljade järgi lõhnavaks limonaadiks. Pressimisest järele jääva osa õunast saame muuta aga toitvaks ja käepäraseks toidupalaks nii koolijütsidele kui ka suurt füüsilist pingutust taluvatele sportlastele, matkajatele, alpinistidele. Usume, et põhjamaisel õunal on potentsiaali katta spetsiaalselt töödelduna ka ilmaruumi kaugemate reiside toiduvajadusi, kui aeg selleks küps on.